De Kijltuin

Waarom zou je voor keramische tuintegels voor je terras kiezen?

Geplaatst op

Als je overweegt om een terras aan te laten leggen, heb je waarschijnlijk al wel gezien dat je ongelooflijk veel keuze hebt. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken hoe groot je wil dat je terras zal zijn, maar is het ook van belang dat er een bepaald materiaal wordt gekozen. Hiervoor zou je zeker eens kunnen kijken naar keramische tuintegels. Dit is namelijk niet voor niets een van de populairste materialen om een terras mee aan te leggen. Bekijk dus zeker eens of er keramische tuintegels tussen zitten die perfect voor jouw tuin zijn.

Stevig

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten dat keramische tuintegels wel wat kunnen verdragen. Als ze bij een klein tikje al uit elkaar zouden vallen, dan zou het natuurlijk niet zo’n goede optie zijn. Gelukkig hoef je je daar bij keramische tuintegels geen zorgen om te maken. Het zijn namelijk erg stevige tegels die echt wel tegen een stootje kunnen. Als je dus van jezelf of je huisgenoten weet dat er misschien wel iets valt of tegenaan zal stoten, dan is dat geen probleem.

Erg waterdicht

Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met het klimaat waar de tegels in geplaatst gaan worden. In Nederland is het niet zo’n gek idee om rekening te houden met relatief veel regen. Voor je terras is het dan dus helemaal geen gek idee om materialen te kiezen die een beetje waterdicht zijn. Gelukkig zijn keramische tuintegels ook wat dat betreft een prima keuze. Keramische tuintegels zijn tot zo’n 97% waterdicht en kun je dus gerust in een regenbui laten liggen.

Geen zware tegels

Daarnaast is het ook nog eens zo dat keramische tuintegels een stuk lichter zijn dan veel soortgelijke tegels. Dit maakt als het eenmaal ligt niet zoveel uit, maar voor het leggen van de tegels is dit wel erg praktisch. Je belast je rug en de rest van je lichaam immers een stuk minder als de tegels een stuk lichter zijn. Dit kan dus zeker een reden zijn om te kiezen voor keramische tuintegels in plaats van een alternatief.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen met betrekking tot je tuindesign.

Contactgegevens

Via info @ dekijltuin.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden